23 Eylül 2014 Salı

Doğal Yağlarla Gelen Güzellik



Tarih boyunca biz kadınlar güzelliğimize önem verdik. Işıldayan bir cilt, pırıl pırıl saçlar, sağlıkla uzayan tırnaklar içindi bütün çabamız. Devir değişti doğal yağların yerini kozmatik ürünleri aldı. Tabii bir süreliğine doğal güzelliğini doğadan sağlamak isteyen hanımlar doğal yağlara geri döndü. Peki doğanın bu en saf mucizeleri neler?
   Değişen ekolojik denge ile birlikte güneş eskisinden de yakıcı artık. Uzmanların gün içerisinde dışarı pek fazla çıkmayın uyarısı çalışan hanımlar için bir haber olmaktan öteye gidemiyor ne yazık ki. Elbette güneş altında durmanın bazı bedelleri de olmuyor değil. Güneş lekeleri cildinizde yer almaya başladığı andan itibaren çöken hüzni elinizin tersiyle bir kenara itin ve gül yağının nimetlerinden faydalanmaya başlayın.

    Gül yağının cilt üzerinde etkisi olduğu gibi form korumak için de kullanıldığını da söyleyebiliriz. Bakımlı, temiz ve sağlıklı bir cilt için birkaç damlasını pamuk üzerine damlatarak cildinizi temizleyebilirsiniz.
Düzenli kullanıldığında güneş lekelerini, doğum lekelerini yok ettiği görebilirsiniz. Ayrıca yine düzenli gül yağı kullanımında kozmetik ürünlerinin yarattığı tahrişi yok eder ve bebeksiz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Gündelik kullanım için makyaj temizleme toniği olarak da kullanılabilir. Tabii doğadan gelen mucizenin tıbbi amaçlı kullanılabileceğini söylemek yanlış olmaz.Alerjik bir cildiniz varsa gül yağı tedavi edici özelliğiyle sizi ve cildinizi eski sağlığına kavuşturur.
  

Portakal yağı cildi nemlendirici ve kuru ciltler için dengeli bir yağlandırma özelliğine sahiptir. Kuruyan cildinizi temizledikten sonra bir kaç damla ile masaj yaptığınızda faydasını göreceksiniz. Ayrıca zamanın acımasızlığını yüzümüzdeki kırışıklıklarla belli olunca cildi sıkılaştıran özelliğinden yararlanmamak için hiçbir sebep yok.Selülit oluşumunu durdurmak ve belirgin bir azaltmaya sebep olduğu bilinmektedir. Tabii tıbbi faydalarını da unutmamak gerekiyor. Ateş düşürücü ve ağrı giderici özelliğini saymazsak olmaz.
Yağlı bir cilde sahipseniz eğer beraberinde sivilce problemleri yaşadığınıza da eminiz. Tamamen doğal yollarla sivilcelerden ve sevimsiz izlerinden kurtulmanız da mümkün. Lavanta yağı tam sizin aradığınız şey.  
 Lavanta yağı güçlü bir antiseptik olmakla birlikte cilt lekelerini yoketmesiyle de bilinir. Günde bir kaç damla lavanta yağını cildinize ve sivilceli bölgelere uyguladığınızda belirgin bir rahatlama ayrıca sivilcelerde de azalma göreceksiniz. Son derece yumuşak dokunuşlarla yapılması gereken uygulamanın faydalı olduğunu sizde göreceksiniz.

    En az cildimiz kadar önemlidir saçlarımız. Pırıl pırıl saçları kim istemez ki zaten. Hacimli ve uzun saçlar ya da dalgası denizi aratmayan gür saçlar. Değişiklik amaçlı kullandığımız boyalar, yoğun kimyasal içeren kozmetik ürünleri ve dış etkenler saçlarımızın hacmini kaybetmesine, renginin matlaşmasına sebep olur. Ama doğal yağlar sayesinde bütün bunlar artık bir sorun olmaktan çıkıyor bizler için.
   Çabuk uzayan saçlar için çam terebentin esansı kullanılabilir. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz çam terebentinin kullanımı son derece kolay. Badem yağı ve susam yağıyla birlikte kullanılabileceği gibi 300 ml bebek şampuanının için yaklaşık 25-30 damla koyup iyice karıştırmalısınız. Günlük kullanımda anında etkisini görmeye başlayacaksınız. Şampuan olarak kullandıktan sonra krem kullanılmasında hiçbir sakınca yok. Dökülmeleri durdurduğu gibi zayıflayan saçlarınızı güçlendirir ve hızla uzamasını sağlar.
  Saf zeytinyağının faydalarını anlatmaya çalışsak oldukça kalın bir kitap olur herhalde. Yemeklerin eşsiz lezzeti, sağlığımızın koruyucusu zeytinyağını kişisel güzelliğimizde kullanmamızı kim engelleyebilir ki.
Saf zeytin yağını bir yumurta sarısı yarım limon ve birkaç damla tatlı badem yağı ile karıştırıp haftada 1 kez saçlarınıza sürüp bir saat bekledikten sonra yıkadığınızda farkı sizde göreceksiniz.
   Kuru saçlara sahipseniz hemen Buğday Yağı almanızı tavsiye ederiz. Dış etkenler ve yanlış kozmetik ürünlerin kullanımı sebebiyle kuruyan saç bir süre sonra ışığını ve nemini kaybeder. Bu durumda buğday yağı ve badem yağını karıştırıp haftada 2 kez saç diplerinize, saç uçlarına masaj yapıp bir saat bekletip saç tipinize en uygun şampuanla temizleyebilirsiniz. Bir süre sonra değişim sizi bile şaşırtacak.
   Tabii şu ana kadar saydığımız bütün yağlar sadece destekleyizi. Pırıl pırıl bir cilt ya da gür saçlar için biz kadınların uyması gereken çok daha önemli kurallar var. Sağlıklı beslenme, alkol ve sigaradan uzak durma, her gün olmasa da hayatımızda spora yer verme ve en önemlisi de bol bol su tüketme. Hayatınıza yaptığınız küçük dokunuşların büyük etkilerini sizlerde göreceksiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...