22 Aralık 2011 Perşembe

The Hobbit: An Unexpected Journey / Bilbo Baggins Dönüyor

İlginç bir başlık oldu değil mi? Örümcek Adam, Batman döner de yüzüğü tüm hobbitlerin başına bela olan adam dönemez mi? Tüm dünyanın (Yani benim.) merakla beklediği Hobbit 2012 de gösterime giriyor. Bilbo Baggins, Gandalf, cüceler hepsi var bu filmde. Yüzüklerin Efendisi serisi hem kitap hem de film olarak oldukça hoşuma gitmişti.
Filmlerin tamamını yine annemle birlikte Akün Sinemasında izlemiştik. Peter Jackson'ın yine harikalar yarattığına eminim. Önce fragmanı izleyelim;
Fragmanı izledikten sonra film hakkında beklentileri ve yorumları merak ettim. Herkesin hem fikir olduğu konu filmlerin Orta Dünya serisi ile başlamasıydı. Seriye tersten başladılar ama olsun sonuçta ortaya çıkan yapımlar harika.
Bu tür büyük yapımlarla ilgili beğendiğim bir diğer konu da soundtrack seçimlerinin sahnelerle uyumlu ve içlerinde bağımsız birer hikaye barındırıyor olması. Misal Enya'nın seslendirdiği May it be hala mp3 çalarımda keyifle dinlediğim şarkılardan biridir. Fragmanda dikkat ettiyseniz oyuncuların söylediği şarkıda hikayenin içinde hikaye anlatır nitelikte. Bu yüzden izlerken sıkılmıyor ve çerez diye tabir edilen izle ve unut yapımlardan olmuyorlar.
Filmde Bilbo, Gandalf var dedik demesine ama Gollum'u unuttuk. Hiçbir kötü bu kadar sevimli olmamıştır. Nedendir bilinmez Gollum'un yüzüğün peşinden düşerken ki hali bende büyük bir acıma duygusu yaratıyor. Filmin ne zaman gösterime gireceğini tam olarak bilmiyorum.(Posterlerden birinde Aralık 2012 diyor) Bildiğim tek şey izlemek istediğim. Afişsiz olmaz. Afiş ekleyelim ki blogun yüzü gözü açılsın azıcık renkli dursun.



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...